Fundatia OmFida
OmFida
Om – Fiinta umana
Fi – A exista
Da – Gandire si atitudine pozitiva
Constituirea Fundatiei Omfida
Fundaţia Omfida este fondată potrivit actului constitutiv, pe baza de liber consimţământ şi în bună-înţelegere de către următorii membrii fondatori:
Orban Monika
Teodorescu Grigore Ciprian
Mocan Vasile Adrian
Mocan Alina Codruţa
Lucuţa Mircea Alexandru
Lucuţa Stela
Mocanu-Lateş Daniel Constantin
Mocanu-Lateş Alina
Ghizdav Marius
Ghizdav Daniela Ana
Pop Ramona Mariana
Iulian Pop
Bucur Remus Mitică
Bucur Carmen Ramona
Mora Robert Vasile
Mora Adriana Melinda
Pop Veronica
Sălăgean Daniela Emilia
Marin Angela Maria
Zavaczki Tiberiu
Dehelean Vera Claudia
Velker Erica
Szasz Manuela Claudia,
Fundaţia Omfida este înfiinţată în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii şi cu Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice, precum şi cu prevederile Statut şi ale Actului Constitutiv.
Fundaţia Omfida este constituita ca persoană juridică română de drept, non-profit, non-guvernamentală, nepartizană din punct de vedere politic şi religios, funcţionarea ei fiind reglementată de prevederile legislaţiei române, precum şi cu prevederile prezentului Statut şi ale Actului Constitutiv.
Fundaţia Omfida este o organizaţie independentă constituită voluntar de către membrii fondatori.
Fundaţia Omfida este o persoană juridică distinctă de membrii săi, având propriile drepturi şi obligaţii, precum şi propriile elemente de identificare (siglă, antet, ştampilă, imn, steag, etc.).
Toate documentele şi orice alte înscrisuri care emană de la Fundaţie trebuie să indice denumirea Fundaţiei, sediul, numărul de înregistrare în Registrul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, numărul de telefon şi de fax, pagina de web şi însemnele distinctive.
În vederea obţinerii de resurse financiare suplimetare, care vor fi utilizate exclusiv pentru realizarea scopului său, Fundaţia Omfida se poate angaja în activităţi economice, dacă acestea au caracter accesoriu.
Fundaţia Omfida se poate afilia la alte structuri naţionale sau internaţionale. Fundaţia Omfida poate deveni membru fondator sau poate dobândi calitatea de membru în alte organizaţii.
Fundaţia Omfida are dreptul să înfiinţeze societăţi comerciale. Dividendele obţinute din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului fundaţiei.
Sediul.
Sediul Fundaţiei Omfida este situat în Baia Mare, str. Europa, nr. 4, judeţul Maramureş, România.
Fundaţia poate înfiinţa sedii secundare, poate deschide puncte de lucru, poate constitui filiale în ţară şi peste hotare, ca structuri teritoriale, cu respectarea dispoziţiilor legale în materie. Poate realiza asocieri şi colaborări cu firme, organizaţii, organisme şi instituţii în conformitate cu legile în vigoare.
Fundaţia îşi poate desfăşura activităţile oriunde în lume.
Durata.
Fundaţia Omfida se constituie pe o durată nedeterminată.
Fundaţia functionează de la data dobândirii personalităţii juridice prin înscrierea sa în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Baia Mare.